Microsoft Office 2016

Välkommen till kurserna i Microsoft Office 2016.

Varje kurs består av korta filmer så att du snabbt, enkelt och smidigt ska lära dig de olika funktionerna i Office-programmen. Kurserna fokuserar dels på att ge dig en förståelse för hur Officepaketet är strukturerat, dels på de nya funktioner som du får tillgång till.  Se även våra kurser för Office 365, speciellt framtagna för dig som vill arbeta med Office i molnet. Läs mer om kurserna i Microsoft Office 2016 nedan.

Kursens innehåll

Den här kursen går igenom de viktigaste förändringarna i Word, Excel, Powerpoint och Outlook. Du får en bra inblick i hur Office 2016 kan hjälpa dig att bli ännu bättre i ditt dagliga arbete.

Office 2016 Introduktion

Välkommen till nyheterna i Microsoft Office 2016 och ett utbildningskoncept som säkerställer att du arbetar så effektivt som möjligt i Officepaketet.

Den här kursen går igenom användargränssnittet i Microsoft Office 2016 och de viktigaste förändringarna i Word, Excel, Powerpoint och Outlook. Du får en bra inblick i hur Office 2016 kan hjälpa dig att bli ännu bättre i ditt dagliga arbete.

Kursens innehåll är framtaget med särskilt fokus på användare som har uppgraderat till Microsoft Office 2016 från Microsoft Office 2010 och 2013.

Denna kurs ger dig en introduktion till Office 365. Kursen ger dig ökad förståelse för hur nya Office 365 fungerar och hur du bäst arbetar med det.

Office 365

Denna kurs ger dig en introduktion till Office 365. Kursen är framförallt inriktad på att ge dig ökad förståelse för hur nya Office 365 fungerar samt hur du bäst arbetar med det.

Kursinnehållet är speciellt utvalt med fokus på användare som behöver lära sig hur man enkelt och effektivt använder Office 365 i sitt dagliga arbete och hur man får störst utbyte av alla smarta och nya funktioner.

I denna kurs stiftar du bekantskap med PowerPoint 2016. Kursen är perfekt för dig som är ny på PowerPoint, bara använder programmet ibland, eller behöver en snabb genomgång av den nya designen.

PowerPoint 2016 Grund

I denna kurs får du stifta bekantskap med PowerPoint 2016. Kursen är perfekt för dig som är ny på PowerPoint, bara använder programmet ibland, eller behöver en snabb genomgång av den nya designen i PowerPoint 2016.

Vi börjar med en rundtur där vi tittar närmare på användargränssnittet. Sedan visar vi dig hur du navigerar i din presentation, hur du lägger till innehåll och hur du arbetar med det.

Vi tar oss även en titt på Backstage-vyn. Här kan du bland annat spara din presentation på dina molnbaserade lagringsplatser, dela presentationen, eller presentera den för dina kollegor eller andra personer, var de än befinner sig i världen.

Kursen ger en djupare förståelse för hur PowerPoint fungerar och hur du använder de avancerade funktionerna och verktygen ännu effektivare.

PowerPoint 2016 Avancerad

Denna kurs ger dig en djupare förståelse för hur PowerPoint fungerar och hur de avancerade funktionerna och verktygen kan bidra till att göra dig till en ännu bättre och effektivare användare i PowerPoint.

Kursen vänder sig primärt till dig som redan är en erfaren användare och behöver bygga på och fördjupa dina kunskaper för att arbeta ännu effektivare i PowerPoint.

Kursen går igenom användbara funktioner som punktsymboler, beskärning av bildobjekt och hur man kopplar samman figurer för att nämna några exempel.

Den här kursen beskriver de nya funktioner som du får tillgång till när du uppgraderar till Excel 2016.

Excel 2016 Grund

Målet med den här kursen är att ge dig en ökad förståelse för hur Excel 2016 är uppbyggt. Du lär dig smidiga arbetssätt och kursen beskriver de nya funktioner som du får tillgång till när du uppgraderar till Excel 2016.

Kursens innehåll är utformat för användare som behöver grundkunskaper om hur man enklast arbetar med Excel i vardagen.

Kursen passar dig som redan är bekant med grunderna i Excel och som vill bygga på och fördjupa dina kunskaper för att arbeta ännu effektivare.

Excel 2016 Avancerad

Den här kursen ger dig en djupare förståelse för hur Excel fungerar och hur de avancerade funktionerna och verktygen kan göra dig till en ännu bättre och effektivare användare i Excel 2016.

Kursen vänder sig primärt till dig som redan har erfarenhet av Excel och som vill bygga på och fördjupa dina kunskaper för att arbeta ännu effektivare.

Kursen beskriver användbara funktioner som anpassningsverktyg för tabeller och kalkylblad, utsnittsverktyget, hur du bearbetar och importerar data, liksom även möjligheterna att samarbeta med kollegor i samma kalkylblad, för att nämna några exempel.

Kursen är avsedd för erfarna användare i Excel 2016 som vill bygga på och fördjupa sina kunskaper för att gå vidare till nästa nivå.

Excel 2016 Expert

Välkommen till din kurs i Excel Expert! Kursen är avsedd för erfarna användare i Excel 2016 som vill bygga på och fördjupa sina kunskaper för att gå vidare till nästa nivå.

I kursen får du fördjupade kunskaper om detaljerna i makron, Pivottabeller, Problemlösaren och Konsekvensanalys i Excel.

Du lär dig snart att lösa komplexa frågor och ta bättre beslut med hjälp av dessa avancerade funktioner.

Kursen passar dig som behöver grundläggande kunskaper om hur du bäst arbetar med Word i vardagen.

Word 2016 Grund

Kursen fokuserar på att ge ökad förståelse för hur det nya Word är uppbyggt och vilka funktionaliteter och arbetsmässiga fördelar du får tillgång till när du arbetar med Word 2016.

Kursinnehållet är sammanställt med särskilt fokus på användare som behöver grundläggande kunskaper om hur man bäst arbetar med Word i vardagen.

Kursen ger en djupare förståelse för hur Word fungerar och hur du ska använda de mer avancerade funktionerna och verktygen.

Word 2016 Avancerad

Den här kursen ger en djupare förståelse för hur Word fungerar och hur de mer avancerade funktionerna och verktygen kan göra dig till en ännu bättre och effektivare användare i Word.

Kursen vänder sig primärt till dig som redan är en erfaren användare och som vill bygga på och fördjupa dina kunskaper för att arbeta ännu effektivare i Word.

Kursen beskriver användbara funktioner som att formatera tabeller och arbeta med långa dokument, liksom hur du och dina kollegor kan samarbeta i samma dokument för en effektivare vardag – för att bara nämna några exempel.

Den här kursen beskriver de funktioner i Outlook som hjälper dig att få saker ur händerna snabbare och effektivare.

Outlook 2016 Grund

Välkommen till kursen om fräscha och avskalade Outlook 2016. I kursen lär du dig funktionerna som hjälper dig att få saker ur händerna snabbare och effektivare. 

Kursen visar hur du med Outlook 2016 snabbt skummar igenom, filtrerar och hanterar e-post redan i meddelandelistan, svarar på e-postmeddelanden i läsfönstret och samlar din kommunikation genom att ansluta dina sociala nätverk till den nya kontaktfunktionen.

Du får också bekanta dig med Backstage-vyn, där du bland annat kan lägga till e-postkonton och göra inställningar för autosvar när du inte är på kontoret.

Kursen ger dig en djupare förståelse för hur Outlook fungerar och hur du använder de avancerade funktionerna och verktygen ännu bättre.

Outlook 2016 Avancerad

Denna kurs ger dig en djupare förståelse för hur Outlook fungerar och hur de avancerade funktionerna och verktygen kan bidra till att göra dig till en ännu bättre och effektivare användare i Outlook.

Kursen vänder sig primärt till dig som är en erfaren användare och behöver bygga på och fördjupa dina kunskaper för att arbeta ännu effektivare i Outlook.

Kursen går igenom användbara funktioner som hur man lägger till webbsidor till Outlook, hur man skapar ett informationscentrum och hur uppgiftshanteringen har blivit enklare för att nämna några exempel.

Kursen passar dig som inte har använt Skype för företag tidigare och behöver en introduktion, men också för dig som går över från Lync till Skype för företag.

Skype för företag

Denna kurs är avsedd för dig som inte har använt Skype för företag tidigare och behöver en introduktion, men också för dig som går över från Lync till Skype för företag.

Kursen presenterar användargränssnittet, nya och intressanta förändringar, samt visar hur du navigerar i programmet och dess olika funktioner.

Kursen vänder sig till dig som är ny användare i OneNote, eller som vill få ut mer av de kraftfulla, digitala anteckningsblocken.

OneNote 2016

Kursen vänder sig till dig som är ny användare i OneNote eller som vill få ut mer av de kraftfulla, digitala anteckningsblocken.

Du lär dig att navigera i användargränssnittet och att använda OneNotes många funktioner.

Kursen visar också hur du infogar innehåll, hur du delar en anteckningsbok med dina kollegor och hur du synkroniserar den så att den alltid är uppdaterad.