Skola

Bonnier Academy Skola är en utbildningstjänst för all skolpersonal i grundskolan

Ett enkelt och smidigt sätt att fortbilda dig på. Du får kunskap, tips och inspiration i det viktiga arbetet med att skapa en trygg och säker skola. Nya kurser läggs automatiskt till i ditt kursbibliotek.

Kurser

Nätkränkningar

Nätkränkningar är problematik som utspelas på en ny arena. Lagstiftningen är inte helt tydlig angående hur du som lärare eller skolpersonal ska hantera kränkningar som sker på nätet. Men skolan har ofta både möjlighet och skyldighet att ingripa. Kursen ger kunskap om hur lagen ska tolkas så att du känner dig trygg med skolans ansvar när det gäller nätkränkningar.

Sexuella kränkningar

Området sexuella kränkningar är laddat och väcker starka känslor. För att kunna agera korrekt och rättssäkert behöver du kunskap, praktisk erfarenhet och känsla. Det är ofta du och dina kolleger som först ser när sexuella kränkningar förekommer i skolan. I den här kursen får du veta vad du ska göra.

Kränkningar i skolan

Vad är en kränkning? Vilka åtgärder är rimliga om du eller en elev blir utsatt? Som lärare är arbetsmiljön i klassrummet ditt ansvar. I den här kursen får du veta vad lagen säger om kränkningar i skolan och du lär dig att upptäcka och hantera dem.

Ordning och trygghet

En lugn och trygg skolmiljö är viktig för elevernas hälsa och studiero. Den här kursen tar upp de rättsliga principer som all skolpersonal behöver känna till och ger konkreta råd om hur ordningsstörningar bör hanteras.

Politik i skolan

Ibland är det svårt att veta hur man ska arbeta med politiska partier i skolan. Måste man bjuda in alla? Hur gör man med kontroversiella partier? Vad är det egentligen som gäller? I den här utbildningen får du veta!

Lär i din egen takt

Gå kurserna när det passar dig och i din egen takt via en dator, mobil eller surfplatta. Utbildningarna håller hög kvalitet och är praktiska och enkla att förstå.

Stärk din kunskap

Med uppdaterad kunskap kan du fatta rätt beslut i stunden och agera med större självförtroende gentemot elever, vårdnadshavare och andra.

Dina ämnesexperter är några av Sveriges främsta

Lotta Wendel
“Utmaningen ligger i att göra det svåra enkelt”
Jan Melander
“Det är viktigt att skolpersonalen kan ge rätt förutsättningar för barnen att känna sig trygga i skolan”

Läs mer om våra nöjda kunder

“Vi identifierade tidigt ett behov av utbildning i samband med uppgraderingen till Office 2013 samt Office 365. Trots användarinstruktioner var det vanligt att samma frågor återkom till supportavdelningen. En del frågor kunde vi dessutom inte svara på. Vi ville ta hjälp av riktiga experter för att lösa mer komplexa ärenden och för att vara mer effektiva. Det är ett sätt för oss att använda våra interna resurser bättre.

Då vi har en flexibel arbetsplats och fler kontor i landet än det som finns i Stockholm insåg vi snabbt att e-learning var det enda möjliga sättet att utbilda personalen på. Vi har dessutom många i vår organisation som reser mycket i tjänsten. Det här gör att vi har fler medarbetare som har svårt att vara på en plats vid en specifik tid.

Det är svårt att samla alla som behöver utbildning till endast några enstaka tillfällen. E- learning passar oss utmärkt eftersom man kan göra kurserna var man än befinner sig och när man har tid. Bonnier Academy hade ett attraktivt erbjudande med ett stort urval av utbildningar och också av den senaste Office-versionen. De erbjuder även sina kurser på andra språk än svenska det är viktigt för oss att kunna få kurserna på engelska. Därför var det ett enkelt val att välja Bonnier Academy som leverantör.”

Sophia Lunneborg
IT Project Leader
Läkare Utan Gränser/Médecins Sans Frontières

Fler nöjda kunder